Šťastná 24/7?


Byť šťastná, to je niečo, čo chce každá z nás. No nie vždy je to také ľahké. Častokrát zabúdame na svoje šťastie a myslíme na šťastie iných. Áno, je pravda, že aj to je dôležité, pretože keď sú šťastní ľudia okolo nás, sme šťastní aj my sami, no aj napriek tomu by sme nemali zabúdať na vlastné blaho.

Ako byť šťastná 24/7?

1. Usmievajte sa
Nie je nič krajšie ako úprimný úsmev. Predstavte si, idete po ulici a neznámy človek, ktorý ide oproti vám, sa na vás pekne usmeje. Možno vaša prvá reakcia bude, nešibe mu náhodou?, ale napriek tomu vaše podvedomie to bude brať ako milé gesto a vy si až neskôr uvedomíte, ako vám len obyčajný úsmev dokáže zlepšiť náladu. Skúste to aj vy a rozdávajte radosť ľuďom okolo seba. Hneď budete vnútorne šťastnejší aj vy a zároveň potešíte aj druhých.

2. Pomáhajte
Je pravda, že väčšina ľudí nerobí veci len tak pre dobrý pocit. Za svoju pomoc očakávajú protislužbu alebo nejaké ohodnotenie. Nestačí vám, ako protihodnota, dobrý pocit z toho, že pomôžete napríklad tej babičke, ktorej sa už neušlo miesto v autobuse? Robte veci pre radosť, nie preto, že za to niečo očakávate.

3. Spravte si chvíľu pre seba
Máte strašnú chuť si spraviť horúci kúpeľ, ale viete, že ešte máte veľa povinností? Na jednej strane to môže byť vaša motivácia tieto povinnosti rýchlo spraviť a mať chvíľku pre seba, no väčšinou potom prídu ďalšie povinnosti a vízia oddychu vo vani je v nedohľadne. Tak prečo to nespraviť naopak? Nebojte sa, špinavý riad, kopa prádla na žehlenie alebo len plný kôš vám neujdú. A možno nakoniec zistíte, že máte tak dokonalého muža, ktorý to spravil za vás.

4. Rozvíjajte sa
Či už v činnostiach, ktoré ovládate alebo skúsite niečo nové, funguje to rovnako. Po vykonaní novej činnosti alebo zlepšení sa v starej, budete mať zo seba dobrý pocit nie len vy, ale aj vaše okolie bude na vás hrdé.

5. Žite tu a teraz
Moja posledná rada. Nežite v minulosti, tú už nezmeníte, ale môžete zmeniť budúcnosť tým, čo spravíte teraz.



Nezabudni na úsmev :)

0 Comments