Ako dosiahnuť svoje ciele?

Čo sú to ciele? Nejaké prázdne slová, ktoré pre nás nič neznamenajú alebo sú to veci, ktoré sa snažíme dosiahnuť? Myslím, že odpoveď poznáte.

Veľa ľudí si myslí,že je to jednoduché. Niečo si zadám a to dostanem. No nie je to tak. A preto sa aj títo ľudia často sklamú. Tiež som k nim patrila. Myslela som si, že je to ľahké. Ale nie je. Za dosiahnutím stojí veľká drina.

Ako tieto ciele dosiahnuť?

Ako prvé si musíte uvedomiť, čo naozaj chcete. Nie že má to ona chcem to aj ja. Ale po čom naozaj túžite.
Pre mňa je to začať sa viac venovať blogu.
Ale nestačí si povedať len toto. Je jasné, že keď si poviem takýto cieľ nijak ho nedosiahnem. Musíte si stanoviť niečo konkrétnejšie. Napríklad ohľadne môjho cieľu si poviem, že dosiahnem 100 pravidelných čitateľov do určitého dátumu. Že budem pridávať články pravidelne napríklad každé 4 dni.

Musíte si ten cieľ upresniť aby ste vedeli na čo sa zamerať. Taktiež je dobré si zaviesť diár/plánovač (DIY na diár ak chcete mesačný dajte vedieť a spravím DIY aj na ten) a písať si presne kedy čo chcete spraviť pre jeho dosiahnutie.

Rada: Zoberte si papier a napíšte naň svoje sny a ciele presne v takom poradí ako ich chcete dosiahnuť. Vystavte si ho na viditeľné miesto aby ste ho mali stále pred sebou. Napíšte si ako sa k cieľu dopracujete (niečo ako to do list) a kľudne ak niečo splníte odškrtnite si to.

Napr. začať cvičiť: 
nájsť vhodné fitko
nájsť si spoločníka na cvičenie
kúpiť si permanentku
chodiť cvičiť každú stredu
vypracovať si plán na cvičenie

Môže to byť skutočne čokoľvek. Hlavne aby ste si šli za svojimi snami pretože oni za vami sami neprídu.
Ak by ste chceli ešte nejaké rady a motivácie ohľadne niečoho kľudne mi napíšte do komentára.
A hlavne
Nezabudnite sa usmievať :)


1 Comments

  1. Zaujímavý, pekný a motivačný článok pre všetkých čo si ho budú čítať :)

    ReplyDelete